Конечни пресуди!!!

Јувентус, Фиорентина и Лацио во Серија Б, Милан останува во Серија А - ова е конечниот исход од судењето на трите клуба во изминативе месец дена. Одиме детеално...

Според објавените пресуди кои се конечни, на Јувентус му се одземени последните две титули во Италија и во следната сезона ќе стартува во Серија Б со -30 поени на табелата!!!
Фиорентина и Лацио исто така ќе се натпреваруваат во Серија Б со тоа што Лацио ќе има -7 а Фиорентина -12 поени на стартот на новата сезона. Милан се спаси од деградирање но затоа доби казна во Серија А каде ќе стартува со -15 поени. Освен тоа, на Милан му се одземени 44 поени од изминатата сезона со што го губат учеството во Лигата на шампионите.

Тоа е тоа народе. Покасно вечерва планирам текст со посеопфатна анализа на ситуацијата.

Forza Juventus!!!
Technorati: Juventus, пресуда, СеријаБ, Фудбал.

11 Comments:

Anonymous Анонимен said...

ciao arivederchi juve ali i moive milan ne se neso vo dobra prilika no ke apeliraat za ls posto zaradi edno obvinenie protiv meani ne moze 44 boda da se zeme toa e nezdravo dodeka drugite klubovi imaat mesteno 10 utakmicii milan ne treba da bide kaznet tolku strogo bolje e liga na sampioni da igra nego italiansko calcio bez razmisluvanje bi gi zamenil ali toa ti e u italia sekogas e necisto sudenjeto nema sto da sme iznenadeni i iko da ti kazam podobro ke bese juve da ide u c1 liga bez da im zemat bodovi sigurno i ke se vratese polesno taka za 2 godini u seria a otkolku vaka treba spored statistika da osvojat 75 boda za opstanok u seria b slednata sezona ova e polosa kazna otkolku seria c plus nema da bide lesno da igrate protiv lazio i fiorentina ke se borite za opstanok tesko bez zvezdite poso site ke si odat samo del piero ostanuva i nema da bidete dovolno silni za da gi pobedite lazio posto lazio igra so istiot tim od seria a i nema nekoj zvezdi i pravi uspesi pa kamoli u seria b pandev ke bide najdobar strelec hehe pozdrav iko i se citame forza milan

1:37 претпл.  
Blogger Здраве said...

Секој апел за жалба кој е без причина и основ клубот ќе биде исфрлен од првенството.

Колега ќе се чуеме.!!

2:12 претпл.  
Blogger Ико said...

Јас направив некоја друга математика. Во Серија Б се играат 42 натпревари. Значи, со сите победи, за освојување има 126 бода.

За да се пласираме во Серија А би морале да се пласираме на 4-тото место во Серија Б. Минатата сезона, Мантова беа 4-ти и за да го освојат ова место им беа потребни 69 бода. Ова значи дека на Јуве би му биле потребни 99 бода.

Значи, од 42-та натпревари дури и да загубиме 27 бода би биле отприлика на 4-тото место, ова се разбира по слободна проценка. Имајќи во предвид дека Јуве загуби само 13 бода во Серија А изминатата сезона, мислам дека не е невозможно.

За фудбалерите, Дел Пјеро сигурно останува а според сите најави остануваат и Маркиони, Занети, Божинов, Залајета, Џаникеда и Ковач. Ова се фудбалери кои се одлични за во Серија Б. Ако остане дополнително некој друг, тогаш супер.


Сега ми се спие, утре ќе пишам подетално за се...

4:08 претпл.  
Anonymous Анонимен said...

ако ова се конечни одлуки сварно не се ферски , може би заслужил клубот да оди во сериа б , ама и да им се одземат 2 скудета ?! некој се мачел за да ги освои

4:53 претпл.  
Blogger Здраве said...

Atalanta 81
Catania 78
Torino 76
Mantova 69
--------------------

42 Натпревари ... претпоставка да ги тепа сите , тоа се точно 126 бода колега како што кажа. Ако погледнеме подобро табелата Аталанта имаше минатата година 24 победи 9 нерешени и 9 порази , е сега го земаме за репер нејзиниот учинок во серија б зашто беше шампион и затоашто колку толку е некоја слика за тоа како се игра и се движи работата доле.

81 - 30 = 51 бод
одбиваме од тие 9 порази на аталанта 5 = 15 бода.
51+15= 66!
Значи 29 победи да има (оние 24 на аталанта + 5 од поразите нејзини)пак не се доволни за влез во серија а.

Јувентус ќе има уште 2 тима како ѕид пред нив...Лацио и Фиорентина , што значи уште потешка борба за 4 то место со оглед на тоа што Виолите имаат -12 само а Лацио -7. Тоа се 4 натпревари на Јуве со нив , што не верувам дека ќе извлече ни 6 бода од нив.

Плус , Лацио и Виолите да ги тепаат останатите конкуренти за 1-2 место во серија б нема да биде доволна помош на јувентус.

Има калкулации ... многу има , ама шансите во секоја претпоставка/рачуница излегува дека јуве мора да направи попара во серија б (што е тешко за верување знаејќи дека има цврсти и јаки екипи во серија б кои ќе бидат мотивирани) и пак да има мали шанси да влезе , а и да не ги изоставиме фактите како психолошката состојба и спремност на играчите , како влијаело на нив паѓањето во Б , намалување на платите...составување на цел нов погон и тим на јуве.

Голем чекор , чекор кој ќе биде историски , промена не само во италијанскиот фудбал него и во европскиот ...
Секое добро на Јуве и се надевам дека ќе најдат сили и мотивација и желба за враќање во Елитата на Италија и Европа.

Поздрав Колега !1

9:58 претпл.  
Blogger Ико said...

Простата математика повторно вели дека Јуве можат да загубат 27 бода од цела сезона и повторно да бидат меѓу првите 4. Минатата во Серија А загубивме само 13 бода, така што верувам дека ќе биде така и сега.

Платите на фудбалерите не се намалени.

Мотивацијата кај нашите фудбалери ќе биде уште толку поголема за да докажат дека не им е местото во Серија Б.

11:31 претпл.  
Blogger Здраве said...

Пер ало ... МЕСТЕВТЕ лани ко луди. Затоа само 13 , башка и 2 ца нема да има Јуве од она што беше лани. + Нов тренер..итд

4:52 попл.  
Blogger Ико said...

Не местевме само ние. Местеа и твоите. Дали тоа значи дека без местење оваа година ќе имате едно 40-тина бода помалку од лани? Значи тешко и Куп на УЕФА да влезете а?

Хах...пер, не гледај само кон Јувентус. Ќе разберев да беше фан на некој друг клуб, ама Милан по втор пат во својата историја добива казна за местење натпревари ;)

5:26 попл.  
Blogger Здраве said...

Абе кое судење си го гледал пер ти ? :))

- 15 бода ало , 44 за ланската сезона!!

8:36 попл.  
Blogger Ико said...

Пер, не ме разбра изгледа. Ти ми објаснуваш дека Јуве не можел да изигра во Серија Б оваа година како што изигра во Серија А бидејќи тоа било местено.

Јас сакам да ти кажам дека и Милан местеле што значи дека и Милан нема да може да изигра исто оваа година.

Не се разбравме. Зарем стварно мислеше дека мислам дека на Милан им одзеле 44 од идната!?!

9:47 попл.  
Blogger Здраве said...

Не бе пер знаев дека е недоразбирање нормално дека нема да помислам дека е -44 за следнава , не си до толку.

Него муабетот ми беше не дека биле местени , но нема да биде истиот тим од лани со звездите него 90% послаб и нема да дава такви резултати.

10:09 попл.  

Објави коментар

<< Home