Update

Во фудбалска Европа, сите поголеми клубови и менаџери ја чекаат разврската на скандалот во Италија. Доколку Јувентус биде казнет со деградирање во Серија Б или Ц, многу елитни фудбалери ќе се најдат на трансфер-листата.



Дел Пиеро: “Јувентус засекогаш!“


Од сите фудбалери на Јувентус, единствено Дел Пиеро и Канаваро дадоа гаранција дека без разлика на конечниот епилог на истрагата, остануваат во Јувентус. Доколку се случи Јуве да заврши во понизок ранг, тоа ќе биде прв пат во историјата капитенот на репрезентацијата и најдобриот стрелец (од активните фудбалери) да бидат фудбалери на тим кој не е од Серија А. Емерсон, Виеира и Замброта изјавија дека не би сакале кариерата да ја продолжат во Серија Б додека Недвед изјави дека во таков случај би ставил крај на својата професионална кариера.




Кристијано Занети на фитнес-тестот



Она што е ново во Јувентус на играчки кадар е доаѓањето на Марко Маркиони од Парма и Кристијано Занети од Интер. И двајцата фудбалери доаѓаат во Јуве како слободни играчи. Занети има 29 години и е повремен репрезентативец на Италија но го загуби местото во репрезентацијата откако го загуби местото во првите 11-мина на Интер. Занети игра во средниот ред со главно дефанзивни задачи што значи дека најверојатно ќе биде замена за Емерсон и Виеира. Маркиони од Парма е десно крило и беше еден од најталентираните фудбалери во Италија и лидер на младинската репрезентација. Одигра одлична сезона во Парма па така очекувањата од него се големи. Маркиони ќе биде замена за Мауро Каморанези.



Фабио Капело и Алесио Секо


Во администрацијата исто така има промени. Џанлука Песото е новиот менаџер на клубот а Фабио Капело доби поголеми ингеренции. Капело сега ќе има поголема улога кога станува збор за трансферите на фудбалерите а Песото ќе биде човекот кој ќе му биде десна рака и ќе му помага. Алесио Секо пак е новиот спортски директор. Во принцип, управувањето со спортскиот дел на клубот ќе биде менаџирано од триото Секо-Капело-Песото што е еден нов начин на работа во Италија. Сите тројца ќе имаат подеднаков удел во организацијата на фудбалерите.



Што се однесува до истрагата за Јувентус, нема некои нови моменти. Она што е сигурно е дека истрагата е водена од полицијата, фудбалските власти и даночните власти и ќе биде завршена најдоцна за 3 недели. Тогаш ќе бидат соопштени и официјалните обвиненија (доколку има) и ќе се побараат казни за сторителите пред судовите. Целата ситуација мора да биде разрешена до 25 јули.

5 Comments:

Anonymous Анонимен said...

Ej Brat i jas sum za Juve abe site ke si odat be da mu ebam majkati i Nedved
gledam piiiii i Ibrahimovic ama dobro on ke si odase taka i taka so mu treba na taj Mogi da mu ga ebam majkata peee aj se slusame aj cao

3:23 попл.  
Anonymous Анонимен said...

Ико јас ти кажав мој став,(без разлика што пристрасно гледано ми одговара Јуве да иде ранг надоле,ради можноста за трансфер на потребните засилувања)мислам дека ако Јуве заврши тоа мора да се случи во најмала рака и со Милан како и со Фиорентина.Не знам кои други беа вмешани но сите мораат да сносат последици.Поарно две годинини квалитетот на Калчото да биде далеку послаб,отколку при секој спорен момент на секој натпревар дасе пцуе дека е местено,да се разврзуваат полемики повторно дека може да има нешто и слични работи кои постојано ќе ги засенуваат мечевите.Ме разбираш што сакам да кажам,за добро на Италија како фудбалска земја правдината мора да се истера до крај.

11:25 попл.  
Anonymous Анонимен said...

Ej bas mi e milo sto ima nekoja strana na makedonski za juve!!!Jas imam 15 godini i sum edna od najgolemite fanovi na juve!!!Po ova sto go procitav mi se razjasnija nekoi raboti i mislam deka ako JUVE ude u podolna liga toa treba da go storat i lacio,milan,inter i fiorentina!Bez razlika dali moggi si otide,fudbalerite se istite i povtorno ke pobeduvaat kako porano,bez sekiracii.Sakam da pises neso za ovie transferive i dali MUTU I BALZARETTI ke si odat od juve,i dali C.RONALDO ke dojde kaj nas!!!Fala odnapred,najveke gi postuvam na JUVE fanovite!!!!!!!CIAO i se gleame

1:54 попл.  
Blogger Ико said...

Симона, мило ми е што ти се допаднал блогов. Кристијано Роналдо требаше да дојде во Јувентус пред неколку години и тоа во замена за Марсело Салас што беше играч на Јуве. Арно ама, Салас не сакаше да оди да игра за Спортинг Лисабон а Јуве не сакаше да плати повеќе пари за Роналдо - така шансата беше пропуштена.


Иначе, Муту и Балцарети остануваат, нема некои клубови кои покажале интерес за нив а и тие изјавија во неколку наврати дека сакаат што подолго да играат за Јуве.

Поздрав!

3:24 попл.  
Anonymous Анонимен said...

sakam da te prasam uste nesto!Kazi mi kade mozam da najdam nekoja strana so guetbook ili fan club na juventus?fala odnapred i stavaj novi vesti za Juve sekoj den(transferi,spekulacii i tn.)cao!

1:13 попл.  

Објави коментар

<< Home