Анализа на ситуацијата!

Јувентус е во Серија Б. Како што кажав и претходно, јас лично ќе ја прифатам секоја одлука на судот како праведна казна за она што се случувало.

Читајќи ги комплетните пресуди, ми стана јасно (а треба да ви стане и на сите вас) дека оние кои најмногу губат се фановите, фудбалерите и клубовите. Тоа е она што ме иритира. Оние кои се најмалку виновни се најмногу казнети. За разлика од тоа, луѓето кои ги организираа сите овие нечесни игри (Моџи, Џираудо, Галијани, Дела Вале, Лотито, судиите, луѓето од федерацијата...) добија казни од најмногу 5 години забрана за работа во фудбалот.

Јувентус е во Серија Б со -30 бодови на стартот на следната сезона. Не се разочарувајте (или оние кои не се фанови: не се радувајте) бидејќи ќе бидеме назад во Серија А веќе идната година. Математиката вели дека доколку табелата во Серија Б изгледа исто онака како и минатата година, за 4-то место би ни биле потребни 69 бодови. Ова значи дека ние со нашите -30 ќе мора да освоиме 99 бодови во текот на сезоната. За да стигнеме до бројката од 99 бода, смееме да загубиме вкупно 27 бода во текот на целата сезона. Имајќи во предвид дека Јувентус загуби вкупно 13 бода во Серија А минатата година, реално е да се очекува дека во Серија Б ќе загубиме и помалку од 13 со што би имале шанси и за многу повисок пласман. Како споредба, Аталанта која беше прва во Серија Б имаше 81 бод што значи дека ако ние загубиме помалку од 15 бода во текот на целата сезона, ќе можеме да се надеваме на освојување и на повисока позиција.

Доста математика. Прашањето е кој ќе биде тимот со кој ќе се обидеме да го сториме ова? Прва работа која морам да ја расчистам за сите што не знаат е фактот што платите на фудбалерите во Јувентус нема да бидат намалени. Во текот на вчерашниот ден беше дадено до знаење дека сите фудбалери кои нема да сакаат да заминат од Јуве ќе си продолжат со истата плата како и минатата сезона а за сите оние кои ќе сакаат да заминат, Јуве ќе си бара соодветна финансиска оштета. Втора работа е што Јувентус иако е во Серија Б, сеуште го има најскапиот договор за откуп на ТВ-права во целиот свет. Овој договор исто така останува.

Денеска, тренерот Дешамп го одржува првиот тренинг со клубот. На тренингот имаа обврска да се појават сите фудбалери освен оние што настапија на СП 2006 во Германија.
Повикани беа:

Goalkeepers:
Landry Bonnefoi
Antonio Mirante
Matteo Trini

Defenders:
Federico Balzaretti
Giovanni Bartolucci
Alessandro Birindelli
Francesco Calanchi
Giorgio Chiellini
Nicola Legrottaglie
Andrea Masiello
Felice Piccolo
Andrea Rossi
Pietro Zammuto

Midfielders:
Paolo De Ceglie
Giuliano Giannichedda
Olivier Kapo
Andrea Luci
Marco Marchionni
Claudio Marchisio
Ruben Olivera
Matteo Paro
Cristiano Zanetti

Forwards:
Valeri Bojinov
Tomas Guzman
Raffaele Palladino
Giuseppe Sculli
Rey Volpato
Marcelo Zalayetа

Сите овие се појавија на тренингот и барем засега нема најави дека планираат заминување од Деле Алпи. Сите тимови од цела Европа се со погледите во Торино планирајќи шопинг но нема да поминат така евтино. Сепак, сеуште сме тимот со најмногу Светски шампиони во составот!



Technorati:Јувентус, СеријаБ, Фудбал, Скандал, Juventus.

37 Comments:

Anonymous Анонимен said...

ne bidi smesen be glup! znaci mozete i liga sampioni da osvote....

12:58 попл.  
Blogger Ико said...

Од каде дојде до тој заклучок?

1:35 попл.  
Blogger Здраве said...

"За да стигнеме до бројката од 99 бода, смееме да загубиме вкупно 27 бода во текот на целата сезона. Имајќи во предвид дека Јувентус загуби вкупно 13 бода во Серија А минатата година, реално е да се очекува дека во Серија Б ќе загубиме и помалку од 13 со што би имале шанси и за многу повисок пласман."

Секако уште да Јуве го имаше тој тим што го имаа лани :)
Друже серија б има јаки тимови.

Лани местефте утакмици затоа само 13 бода :)

Ја ти гарантирам со цела моја глава дека јуве останува 2 години у серија б.
Не дека се нафрлам на тимот него ...импосибл е да влезе у А.
Зашто ? Затоа што ги имате и лацио и фиорентина! а овј тим не јуве со го наброја нема ни 20 минути фудбал во официјална утакмица (не тренинзи)

4:50 попл.  
Blogger Ико said...

Абе колега, не биди неарен. Ако е така и Милан местеа (нели им одземаа 44 бода) што значи дека оваа сезона ќе се борат за опстанок или Куп на УЕФА?!?!?

Не ми е јасно како можеш да правиш таква споредба кога и на тебе ти е јасна работата. Ако сме изгубиле 13 бода и ако оваа сезона загубиме дупло повеќе, тоа повторно се 26!

Ако си толку сигурен, ајде да направиме кладба, ама сериозна со малку поголем влог.

П.С.
Што ако ги имаме Лацио и Фиорентина кога догодина ќе ги имаме истите спонзорски договори со Тамоил и Најк + Медиасет на вашиот Берлускони нема клаузула да го раскине договорот за ТВ права кој е најголем во Италија, што значи без разлика што ќе играме во Серија Б, ќе ги добиеме истите пари.

Единствени пари кои ќе ни недостигаат се оние од Лигата на шампионите кои ќе ги немате ни вие.

Веќе е најавено од страна на Андреа Ањели и Џон Елкан (наследници на империјата Ањели) дека тие од свој џеб ќе ги покријат сите пари кои ќе се одлеат од клубот како резултат на испаѓањето.

Пиши дали си спремен за кладба, па да правиме сериозен муабет.

5:22 попл.  
Blogger Ико said...

“Лани местефте утакмици затоа само 13 бода :)“

Ова треба да гласи “местевМе“ бидејќи си фан на Милан ;)

5:24 попл.  
Blogger Ико said...

““Друже серија б има јаки тимови.““

Ова од искуство од Милан кога беше во Серија Б заради местење натпревари?? :)

Неможам да разберам како еден клуб како Милан кој веќе го има јадено поради местење, повторно мести. Значи дека не им доаѓа памет ;)

5:28 попл.  
Anonymous Анонимен said...

Гледајки го тимот на Јуве, минатите две години: Буфон, најдобар светски голман кој тоа го покажа на СП2006, заден ред Канаваро, Турам и Замброта, најдобри дефанзивци на првенството,потоа Емерсон и Виеира,мегу најдобрите играчи во среден ред, Каморанези, Дел Пиеро, Трезеге, Ибрахимович....објективно кој тренер не би ги посакал во својот тим, што се гледа по менаџерите (читај:лешинарите) кои го облетуваат Јувентус моментално....Само едно прашање виси во воздухот , зошто би имал Јувентус потреба од местење натпревари ?! Се се’ сведува на тоа дека некои од целиот случај извлекоа огромна материјална корист на штета на клубот со 109 годишна традиција во Серија А...Како и да е времето ќе покаже, младите тимови на Јуве, веќе три-четири години наназад освојуваат се што може да се освои во нивните првенства и купови, а тие се иднината на тимот... Јувентус ќе се врати во прва лига ,побргу отколку што мислите... и ќе однесе се пред себе.... Juventini for life!

7:58 попл.  
Blogger Здраве said...

Знам дека си го браниш тимот ... исто како кога ти викам дека Јувентус мести со судии а ти негираше и ме праеше луд дека местел.

Ете долгите раце на правдата ги фатија.

Милан е обвинет за само една утакмица , за разлика од јуве кои местеле 2 сезони по ред.

Како кажуваш...како ништо да не било серија Б другата година ајде влагаме ... е не е така лесно ... нема да имаат добри играчи јуве се ќе си отидат ќе видиш ( ова ти го зборам исто коа ти зборев дека местеа а ти ми негираше , еве сеа пак ми негираш ).

Кога можеше еден ливорно да дојде у серија А од Б и да се избори за куп уефа ... не е лесно ни во Б , незнам ти која Б ја пратиш сеа :)

На крај краева Милан не е во Б и по се изгледа ќе игра и во Куп на Уефа , нема да му разбегаат играчите!

И што е најважно НЕМА ДА МУ ЗЕМАТ 2 ТИТУЛИ !!! :P


И ајде смени таму на блог стај 27 не 29 :))

8:32 попл.  
Blogger Здраве said...

И не се секогаш парите во прашање.
Цело раководство на Јуве е сменето , играчите ќе си испотидат у старт.

Јуве останува у серија Б 2 години , ти се кладам у што сакаш!

8:34 попл.  
Blogger Здраве said...

На крај краева па Милан не е во Серија Б ако ништо друго ќе играме у Лига на Шампиони другата година , додека Јуве паузира 2 па може и 3 :))

8:35 попл.  
Blogger Здраве said...

ДИДИЕР ДЕШАМП изјавува !!

“It’s a big handicap and it’ll be difficult to get back into Serie A at the first attempt,” conceded the Frenchman.

“It may take two seasons, but from now on we need to be at our best and see what happens.”

Гледаш машко ... он вика дека е тешко да се врати јуве од прва... а ти викаш дека ќе се врати , дај пер да те ставиме тебе таму у јуве :))
Затоа немој да ми водиш инат и признај дека нема да се врати така лесно како што ти мислиш

http://www.channel4.com/sport/football_italia/jul15i.html

8:46 попл.  
Blogger Ико said...

На Јувентус да му земеа и 10, пак ќе останеше најтрофејниот клуб во Италија ;)

Милан ќе игра Куп на УЕФА само поради фактот што Емполи нема лиценца...

Јас не сакам да ти кажам дека нема да си отидат најдобрите фудбалери туку дека Јувентус со овој буџет има пари да направи најдобар тим во Серија Б.

За крај, што очекуваше ти од Дешамп? Да гарантира дека ќе влеземе во Серија А?!? Не паметам кога сум слушнал некој тренер кој рекол “Лесно ќе биде да освоиме титула“ или “Лесно ќе биде да го поминеме следното коло“ или уште помалку да најави нешто такво пред почеток на сезона. Не разбирам што сакаш да ми докажеш со изјавава на Дешамп. Баш да видиме дали Анчелоти сега ќе искочи со изјава “Сигурно играме во Лига на шампиони следна сезона, нема проблем“ ??!!

Не мислам дека е лесно да се вратиме ама верувам дека ќе се вратиме уште одма. Штом си спремен за кладба, ајде да ја направиме. Може ли ако Јуве влезе во Серија А, секој викенд да ти давам дрес од Јувентус и со мене да навиваш пред телевизор? Ако не, да биде обратно? Што велиш?

9:44 попл.  
Blogger Ико said...

“Милан е обвинет за само една утакмица , за разлика од јуве кои местеле 2 сезони по ред.“

Хаха, сериозно веруваш дека местеле само 1 утакмица?!?! Само еден телефонски разговор излезе во јавноста. Ако броиш според телефонските разговори, искача дека Јуве местеле само 8 натпревари за 2 години!

Ако си ти во право со ова што го кажа, значи цела Италија се глупаци. Пази логика, Милан за 1 утакмица добиваат таква казна, а Јуве за 2 местени сезони идат само у Серија Б. Ако за една местена се одзема 44 бода од минатото првенство и се кине Лига на шампиони, значи за тоа што го направиле Јуве (според тебе 2 години местење) требаше да бидат во Во Серија Ц3-Север и плус таму да почнат со - 100 бода :))


Пеер. Соочи се со тоа дека фудбалот во Италија во последниве 5-6 години го воделе 20-тина луѓе... Моџи и компанија, Галијани и компанија, корумпираните во судиската и фудбалската федерација. Имало 300 шеми во кои се вклучени сите...тоа е...барем сум среќен што ќе гледам чист фудбал од другата сезона ;)

9:52 попл.  
Blogger Здраве said...

Договорено !
Само имаме проблем што нема да има пренос на Серија Б на телма :))

------
Имало 300 шеми во кои се вклучени сите...тоа е...барем сум среќен што ќе гледам чист фудбал од другата сезона ;)
------

Пер Интер конечно може да земе титула :))))


Не очекувам некоја изјава ама не очекував ни "Може ќе ни бидат потребни 2 години да се вратиме"
Малце од малце да беше оптимист.

10:07 попл.  
Anonymous Анонимен said...

Не ти е малце чудно што на Милан му намалиа баш 44 бода да дојде точно позади Емполи, знаејки дека Емполи нема лиценца за во куп УЕФА... хехе... рибата смрди од главата ...мислам ..Иначе точно, Да, од новата сезона ке гледаме чист фудбал, ама во Сериа Б, а колку ке биде чист во Сериа А , ке видиме ...

9:14 претпл.  
Anonymous Анонимен said...

Абе пак едно те исто.Само јадење трици и препукување без потреба.Кој ,што како ,ова - она...Иначе не ми е јасна само една работа.како можеше Милан да се извади од испаѓање.кој кур ако наместиле(толку докази имало)една утакмица .Местење е местење ,дали една или 5 или 10 кој кур.Си прекршил законот.По која основа они да не испаднат???Не се сеќам Џенова ли беше лани која за една уткмица ја пратија у најдолен ранг,кога го фатија газдата со торба пари.?????Значи Италија смрдела и ќе смрди засекад

11:55 претпл.  
Blogger Здраве said...

Ако Милан треба да иде во серија Б , тогаш Јуве треба у регионална некоја не Ц него Ш.

Милан ќе иде куп на уефа а вие жалете се и припукавајте зашто милан не испаднал.
Затоа што и правните структури се корумпирани во Италија.

Happy hunting in Serie B :)

1:48 попл.  
Blogger Ико said...

Колеги, јас само сакам да ви потенцирам дека казните не се лоцирани на вистински места. Пред неколку поста го напишав тоа и пак ќе повторам:

Најмногу настрадаа оние кои се најмалку виновни: навивачите и фудбалерите! Оној затворен круг на луѓе кои го направија сето ова останаа само симболично казнети. Тоа е она што не е фер.

Луѓето кои го направија ова мораше да бидат казнети со доживотни забрани.

6:08 попл.  
Blogger Ико said...

Јувентус, Милан, Фиорентина и Лацио отсекогаш постоеле и ќе постојат. Проблемот е што во овие 10-тина години тие се водени од корумпирани и расипани луѓе, истите луѓе кои ја водеа и федерацијата... Тие се луѓето кои требаше да се исечат во корен а не клубовите.

6:09 попл.  
Blogger Ико said...

““Милан ќе иде куп на уефа а вие жалете се и припукавајте зашто милан не испаднал.““

Леле леле, голема работа направија...Куп на УЕФА :))) Те немаше тука на блог кога Милан беа во комбинацијата за испаѓање од Серија А :))

6:10 попл.  
Blogger Здраве said...

Јас си знаеф одамна дека Милан нема да испадне , само што немаше некоја тема за муабет ..мислам некоја ваква енергична :)

Ех да .. Силвио е тука затоа знаев дека нема да испаднат :)

7:17 попл.  
Anonymous Анонимен said...

СИте што местеле не само доживотна забрана него и затвор требше да кркаат.И што сега лапнале пари слободни се и у наредни години ќе го прчат курот а клубовите ќе страдаат(иако и тоа мораше да биде бидејќи тие лица биле официјално дел од клубот)

11:00 попл.  
Anonymous Анонимен said...

abe luzer so brises postovi kao nekoe pederce isplaseno i taka juve se gotovi sve se znae i ajt ke propadnat dodeka da se vratat u seria a tesko milan sekogas ke ostane golem klub i u uefa bas dobro ako igrame poso bar toa nikad ne sme go osvoile i ke go zememe juve ima vise osvoeno uefa cupovi posto nikad ne bil dovolno dobar za u liga na sampioni ali podobro nesto otkloku nisto i ke vi gi sobereme kanavaro i zambrota
a za buffon toj vise se seli u milano poso i zena mu tamu raboti kao model i ke mu bide extra so nas na najdobriot golman u svetot taman sea ke go zememe koa e u najgolema forma posle svetskovo kao se pokaza a u juve na klupa bese cela sezona haha i gjabe insistiras da drzis blog za juve koa juve vise ne e tim tie se beter od rabotnicki ke gi zgazi so toj tim haha da ne zborime zvezda so ke im naprai sram za italia haha kazi kaj ke go gleas juve u seria b moze ke go davaat koa ke go igrate derbito so lazio ke ve zgazat lesno pandev ke ve sredi lesno forza milan

7:11 претпл.  
Blogger Ико said...

Росонеро, ти си лузерот. Твојот тим Милан по втор пат во својата историја е казнет за местење натпревари. Ги бутнаа во Серија Б првиот пат, изгледа сега се сожалија, многу ќе ви дојде 2 пати да ве враќаат ;)

За твојата информираност доволно говори ова: “buffon toj vise se seli u milano poso i zena mu tamu raboti kao model i ke mu bide extra so nas na najdobriot golman u svetot taman sea ke go zememe koa e u najgolema forma posle svetskovo kao se pokaza a u juve na klupa bese cela sezona“ - БУФОН БЕШЕ ПОВРЕДЕН ЦЕЛА СЕЗОНА АЛО !!! Ќе дојде во Милано поради жена му или поради Милан? ;)

Велиш дека не треба да “држам блог за јуве зашто тие веќе не се тим“. Тие уште се најтрофејниот клуб во Италија во моментов и клубот со најмногу шампиони од Светското првенство и тимот од кој скоро цела прва постава беше на терен на финалето на СП.
Ако Јуве веќе не е тим, зашто се замараш со него и зашто си губиш време на блогов? :)))

Топло те поздравувам и во најскоро време чекам нова мудрост од тебе :*

10:30 претпл.  
Blogger Здраве said...

Ико брат ја за девојка ќе идам и до Боцвана ако треба :))
Јебем га пара и жена го врти светов.

И Милан :))
ај и Јуве ќе го стаиме :)

11:43 претпл.  
Blogger Ико said...

Па Шева нели ве напушти ради жена му :P

12:04 попл.  
Anonymous Анонимен said...

a pa vie iko ne go znaete tolku izgleda mnogu popalen so ako treba da bira pomegu zenata i juve luzerite niv ke gi odbere bez razmisluvanje haha i za buffon da ti kazam on znae kaj da ide i kaj mu e dobro zoso togas ne odi u inter i oni se od istiot grad nego znae koj e podobar i sea najdobar tim u seria a a milan mnogu mi gajle kolku bil kaznet glup eden se gleda koj bil u seria b izglea vie dve godini ne vi begaat haha ke ostanete tamu milan u seria a e i toa ke se gleda i pamti a ne deka gi kaznile juve e u seria b i soocise so faktot deka site igraci ke vi otidat i posle so kogo ke se vratite sio paladino i capo haha a i da se vratite za 2 sezoni dodeka da kupite golemi igraci ke pomnine mnogu vreme nikad nema da imate takov tim kao so vi bese sea vikas najmnogu svetski sampioni vo timot ste imale ali zaboravaas deka tie i veke ne se igraci na juve milan siogurno gi zema bufon i zambrota ako citase denes zambrota e spremen da dojde poso saka da ostane u italia i site dosega vasi zvezdi go biraat milan iako e kaznet a inter e vo najdobra pozicija igra u ls i moze da go zeme kalcoto ama sepak poveke go sakaat igracite milan zaradi negovata golemina taka da ako gleas taka milan ima pet svetski sampioni u timot i ovie dvajca sedum u prv tim haha ali ti si fanttaziras i mislis deka se uste igraci na juve poso oni ke si bidat svetski sampioni vo slednite cetiri godini ali milan ke ima najmnogu italiani vo klubot em oddo i on trebase da doe od lazio se veke e gotovo zaso ispadna lazio a i sansite za donesuvanje na canavaro ne se mali iako ima spekulacii deka real ke go zemele zamisli devet svetski sampioni u prv tim na milan togas ke nema so da iskritikuvas kutisi tamu i analiziraj si go klubot a ne za milan ke zboris koa tvojot e beter podole od milan ne moze nekoj sto e pod nivo na milan sea u seria b kao so e juve da naoga zabeleski za milan koa i produzi so komentari za juve toa dobro go pravis i da ti kazam da pravdata i ja mislam deka ne e zadovolena posto lazio i fiorentina se kazneti mnogu strogo zasto juve ne ni treba da igra vo ista liga so niv trebase da idat podole u seria c e togas i milan ke odese u sera b opravdano ali mafija si e mafija ti samiot si rece i vo tvojot i mojot tim ja ima i nema so da pravime osven da navivame za timot i igracite im poklonija na juve od seria c da ostane u b i na milan od b u seria a da ostane a lazio i fiorentina se najmonogu osteteni poso ne zasluzuvaat mislam de bi se soglasil za ova so mene poso e taka treba se bide objektiven malku za da se vidi deka rabotite ne se kako sto treba da bidat forza milan i se nadevam deka ke se citame uste iko pozdrav i ciao

7:45 попл.  
Blogger Ико said...

Јоцо, добро бе не се пали :) Еве, признавам, сите сакаат да играат во Милан, Милан се најдобри, најголеми, ова-она, се што ќе кажеш ти, ти си главен :))

Не те разбирам за што ми фаќаш сеир кога и Милан добија казна за местење ;) Колку е оправдана било која пресуда јас не би можел да кажам а верувам дека ни ти не би можел да кажеш пошто не знаеш ниту какви се доказите ниту ништо...

За тоа кој е поголем клуб и дека Милан е над нивото на Јувентус, можеш само да погледнеш низ историјата и да ги изброиш нашите титули.

Ако Милан е толку подобар и поголем од Јувентус, зашто би му требале нашите фудбалери? :)

И јас се надевам дека ќе се читаме, твоите коментари секогаш ми се забавни само те молам пишувај малку посредено, стави по некоја точка, запирка, празно место...многу е напорно за читање вака...

Поздрав ;)

3:11 попл.  
Anonymous Анонимен said...

abe iko ti idiot si ili se pravis vikas juve e potrofeen od milan kade u korumpiranata seria a izbroj gi vkupno site tituli i vo evropa i ke vidis koj se zakon vo italia i vo svetot zaso posle real madrid spored svetski ranking milan e najtrofeen tim vo svetot a na treto mesto se boca juniors da ne ti zboram juve ne gi gledam kutrite ni vo prvite pet haha i vikas za igracite na juve oni ne se glupi da ostanat u seria b pa zatoa samite izjavija deka sakaat u milan i ne se vasi vise tie igraci pa kamoli bufon posto on ja zapocna karierata u parma a sea saka da ve otkaci posto ste drva so igrate u seria b da ne zboram za kanavaro i drugite site ke ja pokazat lojalnosta kon juve i ke gi snema posle 24 juli haha so ocekuvas da vi namalat bodovi i gleas uefa cup ne ni bega na nas ali ako gi vratat u seria a lazio i fiorentina togas ocekuvaj pola od bodovite so im se odzemeni na milan od prethodnata sezona da im gi skratat i so toa namesto -44 ke imaat -22 i ke imaat pravo za u kfalifikacii za ls :))) a i da ti kazam ako ne si informiran deka deneska e soopsteno deka se vmesani vo scandalot uste dve ekipi i toa edniot moze da e inter zaso segde se zbori za niv niz forumive ako e taka italianive so koj ke igraat u ls edinstven dobar tim ke ostane roma haha toa ti e juve go zapocna inter ke go zavrsi skandalot hahahaha i mi vikas milan e kaznet smesen si juve e u seria b za sega ti zboram koj tim e podobar se razbira milan zaso ima razlika od seria b i seria a i ti ne si do tolku da svatis milani kaznet e bolje i od luzerite inter normalno slucajno spored tebe da ne se inter podobri haha me smees dobar si ali ne treba da se prais lud gledaj gi rabotite kako sto se sega a toa e deka site se vo podobra pozicija od juve sto da praime so koj igraci ke go sporeduvas juve sea so tie igraci so ke mu ostanat nikoj nema da ti gleda istorija eveton se podobri od juve so nivniot tim a i chelsea nema golema istoria ali koj go glea toa sea oni se edni od najdobrite u svet :))))forza milan

5:16 претпл.  
Blogger Ико said...

Јоцо...барем да ме изненадиш со нешто што ќе кажеш :) Не си требал да се мачиш да пишуваш толкав долг коментар...си можел и во кратки црти, нешто вака:

"hehe iko ti si glup hehe ne se praj lud juve u seria b milan se podobri kup na uefa ke igrame i inter mestat igracite na juve sakaat vo milan hehe milan se najdobri hehe sega koj e najdobat vo italija ajde sporedi hehe sega ako ni namalat kazna ke igrame vo ls hehe"

:) Буфон останува во Јувентус заедно со Недвед. Канаваро и Емерсон само што потпишаа за Реал Мадрид. Ќе ви ги дадеме на вас Легротаље и Скули ;)

9:41 претпл.  
Anonymous Анонимен said...

nema problem i taka ste beter od rabotnicki pa i legrotalle ke bide golema zaguba za vas abe buffon ne bidi siguren deka ke ostane toa e samo scenario zaso juve nejke da go dade a on saka da odi vo milan citaj na calciomercato on rece deka ke ide i direktorot so rekol nego ne mu e gajle on nema da si ja unistuva karierata u seria b po osvojuvanjeto na svetskoto da go snema posle a bese proglasen za najdobar golman na setskoto normalno ke saka da se dokaze a u juve u seriab ke mu doakazat so 50 primeni gola so jakata odbrana na bufon abe da soberam moi luge i da napravam tim ke gi tepam juvre bez teskotii so ovoj tim juve e beter od ascoli a ti mi zboris za buffon ne idiot da sedi so vtoroklasni igraci pored nego ni starion del piero ne moze vise nisto da naprai prvo procitaj na internet koj se poslednite novosti za bufon pa posle jadi gomna forza milan so toa so juve e vo seria b sve e kazano razbiras iko inter e bolje od vas 20 pati sea zivi sramotilaci pa kamoli milan onm ke mi se prai pameten so svojopt premnogu silen tim hahaha za milan se gola voda forza milan

6:05 претпл.  
Blogger Ико said...

joco - толку разбираш младо момче :) Еве Ѕамброта, Турам, Канаваро, Емерсон - дел од тие што ги најавуваше за во Милан не отидоа а сигурен сум дека нема да оди ни Буфон.

Убаво е што знаеш да читаш вести на интернет :) Баш би сакал да научам и јас да читам на калчо меркато :)

Сега ако исфрлат уште 2-3 тима од Серија А, ќе ти се јават на тебе со твојот тим што ќе го собереш да дојдеш да играш :))))

Јас се срамам од тоа што се случи со Јувентус, не ми е јасно како можеш ти да не се срамиш кога веќе втор пат во вашата историја ве казнуваат за местење натпревари?! Уште колку пати треба да јадете казни за да престанете да местите?

10:30 претпл.  
Anonymous Анонимен said...

smiri se malce oladi ja na tebe nema so da ti kazuvam dali se sramam poso ti glej si go timot sega e beter od milan ako ostanete 2 sezoni u b sto e sigurno iako ti leta pametot deka ke se vratite u seria a i treba da pobedite so toj slab tim so go imate 10 pati po red za da ostanete na nula boda i pak ke bidete posledni od nula ke pocnete a dali ke pobedite site deset natprevaripo red so timon poslab od vardar nema sansi idiot eden ti sramise juve e niso sea za milan moze da mu nosi voda so toj tim i so se protivis toa e isto sea kao da ti se protivi nekoj sto e za palermo deka se bolje od barselona istoto i so juve i milan e situacijata sega i vie ke bidete timot sto ste bile poveke od nas u seria b haha ,moze i 3 da ostanete ali 2 sezoni ne vi begaat taka da koj kaznite gi glea vie ste kazneti najvise poso vie ste najgolemite mestaci u cel svet ne u italia nema kao vas pokorumpiran klub ne sum videl najtrofejniot tim u anglia ili u spanija da go butnale u vtora liga kao vas ropaci ti kazav ako i ti gi sporeduvas na kogo im e gajle so imate 27 tituli poso vi zemaa 2 tituli 3 zvezdi posle 50 godini koa ke se vratite u seria a nema taka lesno da kupite zvezdi nov tim jak se pravi so godini so mislite deka za edna trasfer sezona koa ke se vratite u seria a ke kupite 11 klasni igraci haha si se zaebal samo fantaziraj i taka u seria a ke bidete 4 ako se vratite za 2 sezoni poso nema da soberete zvezdi tolku brzo milan i inter do togas kojznae koj tim ke go imaat haha zal mi e ali toa ti e najgolemite mestaci ke si platat najvise tie so se pomalku krivi kao milan ili lazio pomalce i taka nema lutis milan ednas u seria b a jucve sigurno dvapati i so timot so go ima gi pravis podobri od milan nemoj samo so komentari molimte pozdrav i prifati deka ste najslabi sea i toa e i taka celzi ne glea istorija ili barsa koj gi ebe liverpul so ako se natrofejni u anglia ili real idiotini u spania koga barsa i chelsea rulzz toa da ti e jasno i milan se zakon zasoj uve e u b za razlika od real koj se pak u senka na barsa ali se cisti barsa>real, milan>juBe haha ova e dovolno mislam ne treba vise da komentirame iam mnogu drugari za juve so se i si priznavaat deka im e timot katastrofa i deka se poslabi sega od milan i od lece se da ne ne se :))samo ti se prais ludi svesti se ejjrazbudi se tolku si zatreskan po juve so ne ja gleas realnosta uste mislis ste onoj jak juve kao poranosea ste nisto znam deka eti e tesko ali barem priznaj si i ne gi pravi sporedba so milan poso milan se najaki sea u italia so ovoj tim itaka nikoj nema vaka da te zaebava i smeni si tema daj za barsa kazi neso u toa bar se slagame posto i ja sium za niv :)) forca barsa forza milan

6:14 претпл.  
Blogger Ико said...

Joco, прво барам дозвола од тебе да ги ставам сите твои коментари во еден пост на блогов за да можат сите да ги видат :) Може? (одговори ми побрзо те молам)


Јас не можам да разберам што ти е поентата на муабетот. Кој ти спори дека Милан е подобар од Јувентус во моментов. Па нормално бе глупаку, во Серија Б е Јувентус, да не очекуваше ти да ги купиме Роналдињо и Шевченко?! Многу е нормално што ќе си заминат силните фудбалери.

Друго, не ја разбираш поентата на тоа што ти кажувам дека Милан биле во Серија Б. Сакам да ти објаснам дека е срамота што МИЛАН ПО ВТОР ПАТ Е ФАТЕН И КАЗНЕТ ПОРАДИ МЕСТЕЊЕ УТАКМИЦИ!!! АЛОООО ВТОР ПАТ!!! Освен Лацио (заедно со Милан), јас досега не сум слушнал за ниту еден друг клуб што два пати го казнуваат за местење на натпревари...тоа нека ви служи на честа.

За крај: ми дрвиш тука за тоа дека Јуве ќе останеле 2 сезони во Б, нема да можело да се направи тим за еден трансфер период. Јас не верувам во твоиве “предвидувања“, последно што “предвиде“ беа трансфери на Замброта, Буфон и сите најдобри фудбалери на Јуве во Милан...ама како што гледам, не се случи...

Поздрави си ги другарите што навиваат за Јувентус.

11:48 претпл.  
Blogger Ико said...

Јоцо, и дај ова нека биде крај на дискусијава во овој пост пошто не можам да ги проверувам сите постови за нови коментари цело време... ;)

Поздрав и се читаме...

2:29 попл.  
Anonymous Анонимен said...

lani mestevte utakmici i zatoa bevte prvi ova godina go jadovte stapot

4:19 попл.  
Anonymous Анонимен said...

[url=http://pittsburghmom.com/members/Pokimon2010/default.aspx/][img]http://i048.radikal.ru/0910/57/9a759e833d4a.jpg[/img][/url]

10607 movies of scant DVD property

We hold thousands of the hottest movies you've been waiting to ready for! And they're now ready in Hi-Def!
These movies are playable on most viewing devices including iPod, PDA (HandHelds), PC, DVD & DivX players.
There are absolutely no limits. Download as much as you penury with incredibly weighty speeds. No additional software is required!
Only click on a tie, download a cinema and watch it on your favorite player.

[size=4][url=http://pittsburghmom.com/members/Pokimon2010/default.aspx]Sign Up[/url] today and forget about buying or renting DVDs offline. [/size]


[url=http://movies.aoaoaxxx.ru/][img]http://i038.radikal.ru/0910/6d/1c3f50e4ddf0.jpg[/img][/url]





























[url=http://pittsburghmom.com/members/Pokimon2010/default.aspx][b]TOP 40 BEST Movies:[/b][/url]
Return to Oz
Sweet Insanity
Mostly Ghostly
Easy Virtue
Samson and Delilah
In Cold Blood
Save the Last Dance 2
Goonies, The
Girl Next Door, The
Evil Dead, The
Devil's Tomb, The
Shorts
Noel
Karate Kid, The
Run, Fat Boy, Run
In the Name of the King: A Dungeon Siege Tale
Neverwas
Krippendorf's Tribe
Epic Movie
Misfits, The
Big Jake
My Stepmother Is an Alien
Dragonfly
Hawk the Slayer
Buried Alive
Mark of Cain, The
Explicit Ills
Day of the Dead
Meet Joe Black
Halloween: 25 Years of Terror


[url=http://cherryvalleylife.com/members/zahidbistrogla.aspx]It Came from Outer Space [/url]
[url=http://nsigcommunity.com/members/ahdjacjuk10.aspx]Once Upon a Time in Mexico [/url]
[url=http://community.v2home.co.uk/members/rashidaashukin65.aspx]Sweetest Thing, The [/url]
[url=http://navaly.org/members/klimperehodov7.aspx]Little Mermaid, The [/url]
[url=http://bounci.tv/members/anzhelabolshin6.aspx]Charlie's Angels [/url]
[url=http://ucnow.ru/members/patrikijamvros.aspx]Frida [/url]
[url=http://skinnerfamily.biz/members/kassianshelkovi.aspx]Karate Kid, Part III, The [/url]
[url=http://feedbeast.com/forum/members/mutiolshanniko.aspx]Baja Beach Bums [/url]
[url=http://bounci.tv/members/anzhelabolshin6.aspx]Batman [/url]
[url=http://airlinemanpower.com/communityserver/members/rustamsavastee.aspx]Factotum [/url]

5:02 претпл.  

Објави коментар

<< Home