Надеж

Нерешениот резултат на Јувентус во Киево беше прилика денеска преку медиумите Манчини и Шевченко да изјават дека сеуште не се откажале од скудетото. Манчини откако го испофали Интер за победата против Тревизо (1-0), веднаш го изрази своето задоволство за резултатот од Киево: “Јувентус ќе прави грешки и ние ќе се обидеме да ги искористиме. 8 бода и не е така голема предност, наше е да победуваме до крајот и да се надеваме дека Јуве ќе загуби неколку натпревари“ - изјави Манчини. Колку за потсетување, последниот пат кога Манчини кажа дека Јувентус мора да загуби неколку натпревари, утредента Јуве победи на гости против Рома со 4-1, па можеби токму Манчини ни е среќа :)
Шевченко беше порезервиран. Милан со победата против Асколи се врати на 10 бода негатива од Јуве па Шева рече: “Добро е за нас што Јувентус не победи но сепак 10 бода се огромна разлика. Ќе мора да се трудиме полека да се доближуваме, но не зависи само од нас, туку и од Јувентус“.

2 Comments:

Blogger Здраве said...

Едини разумен човек у милан е тој , остало е све срање у последно време.
Почни од себичниот кака , заврши со понекогаш мрзеливиот сидорф , променливиот пирло..итн
Али мислам дека јуве ако си допушти да го стигнат барем на 3 бода е срамота.
Али капело слушам 7 милиони договор од реал ? Ќе бега а?

12:57 претпл.  
Anonymous Анонимен said...

Kolku kiksa i da napravi Juve do krajot na sezonata ,Inter i Milan sigurno ke zgresat poveke pati ,nego toa sto ke bide slucaj so Juve.Ama pusta nadez,toa ti e,neka se raduvaat.Iako ja navivam za Inter mislam deka ja nema nikoj konstantnosta,stabilnosta i mnogu vazno pobednickiot mentalitet na Juventus.

4:14 попл.  

Објави коментар

<< Home