Топот ја нападна Дамата

Во продолжение ќе имате можност да читате еден текст кој беше оставен како коментар на претходниот пост. Мене лично ми се допадна многу и неможев да издржам да не го постирам. Под текстот е потпишан некој со www.digimka.net, сајт кој на мене не ми се отвара. Оваа прилика би сакал да ја искористам да го замолам авторот на овој текст да ме исконтактира преку мејл или преку коментар на блогов. Повелете, читајте! Браво за текстот!!!

Можеби премногу шаховски звучи овој наслов иако се зборува за првите натпревари од 1/4 финалето на Лигата на шампионите во фудбал, сепак "Старата Дама" е во шах позиција а заедно со неа е и нејзиниот крал, неговото фудбалско величество Фабио Капело.

Битката започна на Хајбери во Лондон и во почетокот беше неинтересна за гледање, премногу тактизирањето на двајцата "кралеви". Но Арсен Венгер одлично им ја одреди позицијата на своите "војници" така да нив ги имаше на сите страни од теренот и со брзи и кратки проигрувања го совладуваа просторот и стигнуваа до шанси и полушанси.

За прв пат на некогашниот свој домашен терен се врати и "грофот на средината на теренот" Патрик Виеира. Но таа вечер и тоа негово враќање кај своите како да беше маѓепсано од страна на неговите поранешни соиграчи и по една изгубена топка на Виеира од страна на "волшебникот" Пирез во 40' од натпреварот по една добро развиена полуконтра топката стигна до "тореадорот" Сес Фабрегас кој многу лукаво по земја го совлада "господарот на златните порти" кај "Старата Дама", одличниот Џанлуиџи Буфон. Од тој момент екипата од Италија како да имаше урок фрлено врз неа и цел натпревар многу слабо играше.

Се чуствуваше отсуството на најдобрите "војсководци" за Фабио Капело, а тоа се "волшебникот" Алесандро дел Пиеро и "генералот" од Чешко-Моравската област, Павел Недвед.

Треба да се каже дека Арсен Венгер добро ги обучил своите играчи од одбраната така што "платениците од Африка" Ебуе' и Туре' одлично ги запираа напаѓачите на Јувентус, односно "маркизот" Трезеге и "мехмет паша" Ибрахимoвиќ, и тоа освен по земја одлично ги запираа и во воздушните дуели иако Трезеге и Ибрахимовиќ се високи играчи. Немаше кој достојно да го замени Недвед на средината од теренот, а неговата замена "грофот од Трансилванија", Муту, многу слабо играше на крилната позиција и на средината од теренот, а од десната крилна позиција слабо играше и "Дон" Maуро Каморанези, така да и двајцата слабо ги "хранеја" со употребливи топки на Трезеге и Ибрахимовиќ.

Арсенал играше на контри и со прекрасни уфрлувања на своите играчи од 55' до 70' направија 3 прекрасни шанси и тоа на Фабрегас, Ебуе' и Анри. Во истата 70' повторно од полуконтра "волшебникот" Aнри го совлада Буфон по втор пат.

На крајот нервозата беше присутна кај Каморанези и Зебина и двајцата добија по втор жолт картон и со два играчи повеќе "топџиите" победија со 2:0.

Единствено Буфон достојно ја извршуваше својата задача во екипата на Јуве. Предноста на Арсенал е голема, но останува да видеме за 8 дена дали Капело ќе извади нешто од своите ракави.

18 Comments:

Blogger Ико said...

Еве и еден интересен линк за фановите на Милан http://bbmilan.altervista.org/ - не сум човек што сака да плука по други клубови, повеќе сум насочен кон навивање за клубот кој го сакам, ама случајно налетав на линков на некој од блоговиве па ѕирнете и вие, мене ми се виде интересно :)

2:17 претпл.  
Anonymous Анонимен said...

Ми се присра додека го читав. Извонреден текст! Assholes.

11:30 претпл.  
Blogger Ико said...

На здравје серење :)

12:08 попл.  
Anonymous Анонимен said...

Абе слепи ли се овие бе другар Селектор?
http://www.juventus.com/uk/news/detail.aspx?lml_language_id=0&trs_id=1367000&ID=7489
Го прочита ли ова?

1:39 попл.  
Anonymous Анонимен said...

http://www.juventus.com/uk/news/detail.aspx?lml_language_id=0&trs_id=1367000&ID=7489

1:40 попл.  
Anonymous Анонимен said...

http://www.juventus.com/uk/news/detail.aspx
?lml_language_id=0&trs_id=1367000&ID=7489
Vaka nekako linkov?

1:41 попл.  
Anonymous Анонимен said...

Блогот е навистина многу добара, а и дизајнот е навистина многу добар. Ајде ако сакаш да направиме размена на банери, аблемот на Јувентус би го закачил со задоволство на мојот блог.За роа што сум и јас фан на Јувентус. Одговори чао.

5:18 попл.  
Anonymous Анонимен said...

selektor so vakvi linkovi sto stavas za milan go plukas timot i pak ke ti recam ne izbrzuvaj pred da napises neso da ne te navredam poso odma kao nekoe pederce ke go izbrises ako si muz pojavi se da te zapalam u dresot na juve moze a eve ti preporacuvam i ja edna ubava strana posvetena za najgolemite fanovi na juve :)) www.antijuve.com mislam deka ne trebase da ti ja kazam samiot si ja znaes i redoven posetitel si tamu a taa srana so ni ja ponudi na nas trebase nekoj interas da ni ja dade poso e interski sajtot a ovoj sto ti go ponudiv jas imas ogromen izbor na klubovi koj go podrzuvaat toa sto e prikazano tamu najdi molimte nekoj sajt kade sto fanovite na juve im posvetile vnimanie na milan i otvorile takva srana kao inter poso vasiot e internacionalen napraven od luge od cela italia ne samo od inter ko so napravile za nas izglea juve nema so da im kaze na milan imaat respect premnogu pred golemiot MILAN taka treba zaso znaat deka ne treba da zborat oni poso tie se beter a interasite plukaat po site sekoj im e kriv so nemaat titula osvoeno 16 godini tie neka prakaat vakvi sajotovi a ne ti ti rekov najdi nekoj protiv milan sajt sto e napraven od fanovi na juve poso ako e za taka milion sranici u svet ima anti juve zapamti FORZA MILAN juve MERDA,GOBBI E LADRONI

6:55 попл.  
Blogger Ико said...

Гоки, јас ги бришам коментарите на тие што ме навредуваат лично бидејќи јас не упатувам лични навреди до никој од вас. Единствените коментари кои беа избришани беа од еден ист човек кој се претставуваше со повеќе имиња, па сега изгледа се засрами и го нема веќе. Не ти плукам по Милан и никогаш сум плукал по други клубови, само навивам за Јуве (и за Барса ако те интересира). Овој линк што го пуштив сум го посетил само еднаш и тоа го најдов како линк на некој друг блог од “блогосферава“.

Најинтересен дел од твојот коментар беше ова: “ako si muz pojavi se da te zapalam u dresot na juve“ :)))) Многу си опасен а? :))) Епа еве да знаеш, живеам во Тафталиџе и секој ден кога Јувентус има натпревар се шетам со капче и дрес од Јувентус. Па повели, земи кибрит (или запалка) и канта бензин и барај ме :)))

8:26 попл.  
Blogger Ико said...

Љупче, фала за пофалбите, ќе ти пишам мејл деновиве кога ќе бидам послободен од обврски.

8:27 попл.  
Anonymous Анонимен said...

Љупче, фала за пофалбите, ќе ти пишам мејл деновиве кога ќе бидам послободен од обврски.�ишам мејл �

8:30 попл.  
Anonymous Анонимен said...

pa normalono deka sum opasen ja za gjabe ne zboram ne sum od tie sto jadat gomna, a niso ne ostvaruvaat od kazanoto, no nema da te zapalam poso si greota i taka timot ti e drvo u kriza se i ne mi e jasno kao moes da navivas za najsprotivnite ekipi barca i juve poso barca igra vistinski fudbal ne i treba pomos od sudii moze koj bilo tim golem da go tepa i ne e ogranicena samo na domasno prvenstvo sve moze da osvoi barcelona a juve se mestaci se pokazaa so vistinsko lice koga im dojde malce pogolem klub od tie so gi tepaat u kalco epa arsenal ne e ascoli i zatoa juve go jade od pogolemi ekipi u derbi sekad toa ne e tim ako se jaki ke stignat do finale u ls a ne samo so kalco se punat sekoja godina barca e najaka i sve moze da osvoi sve i e isto a juve nekako tesko im e ls da osvojat pa gubat od arsenal barca nemase arsenal da gi postedi ke gi tepase u london kao so gi zbiberi chelsea sto juve nikogas nema da go napravi toa poso nemoze da tepa u gosti so nekog golem klub ako tepal nekoj gigant ovaa sezona u gosti kazi mi poso inter ne se racuna za golema ekipa toa e razlikata u barca i juve barca e cista ekipa so igra najubav fudbal i site ja sakaat a juve e najomrazeniot i em mesti i nadosadniot fudbal go igra moras da priznaes ko ke go zatupat so katanagoto odbranbeno za da dobijat rezultat ke igraat kao idioti, a barca sekogas se otvoreni i ne se plasat dali ke imaat posledici od otvorenata igra bravo iko kakva kombinacija navivas za najdosadnata i naomrazensata ekipa juve i za barca koja e najomilenata i igra nsajubav fudbal u svet ne moes da gi sporeduvas deka si licat poso ednite se idioti za niv drugite majstori na celo so ronaldinho i plus na prvo mesto ti e juve pa barca ja stavas na vtoro sramota me razucaruvas be so da ti kazam ti si znaes za koj navivas inace juve spored sve poveke lici na real so titulite so gi ima kao real u prvenstvo ali i real i juve moze da si gi nabutaat toa u gz titulite gjabe im se sea koa barca e 50 pat bolje od real i milan ima pomalce od juve ali e podobra ekipa i vo forma e sea za razlika od juve zaso juve i real se ista sorta ekipi forza milan visca el barca

7:49 попл.  
Blogger Ико said...

goki, добро, од сега ќе знаеме дека си опасен :))) Иначе, ова за навивањето за Јуве и Барса што го кажа ме изнасмеа. Не знам за тебе, но јас навивам за овие два тима откако сум почнал да гледам фудбал. За Јувентус навивам од времето на триото Раванели - Вијали - Дел Пиеро и двете последователни финалиња во Лигата на шампионите. Едноставно го засакав Јуве па тоа трае и до денеска. За Барса навивам од времето на дуото Ромарио - Стоичков... Тоа е тоа... Можеби постои некој правилник околу навивањето што јас не го знам, па ако можеш објасни ни го тука на сите. Ако навивам за Јуве тогаш не смеам за Барса туку морам за Реал!?! Или ако навивам за Милан тогаш не смеам за Реал?!? Не сум запознаен со тие правила кои очигледно ти ги знаеш :))))))

8:13 попл.  
Anonymous Анонимен said...

epa beto idiote eden ako gi sakas kao so vikas real i milan so gi vregase tolku i ti da ides u nepovrat seljaciste glupo sakas ja da te odnesam ili samiot ke se potrudis da te snema koa zboram so selektor ne se mesaj glupak eden koj ti zbori na tebe i so go branis tolku selektor vikas nikoj ne smee da go pipne da ne si zaljuben u nego a peder si gaden neli ko tie liverpul so nikad vise nema da zemat titula taka kao tebe se pederi. ej selektor ja postuvam za koj da navivas ne ti kazuvam ali samo ti kazav deka se mnogu spotivni tie ekipi so da ne kaes deka se isti deka juve ne mesti i igra isto tolku ubav napagacki fudbal koa barca e toa e svarno smesno a ti beto ne go tupi mnogu ako si za liverpul i gi postues i sakas milan so gi vregas idiot si se glea ja samo ke ti kazam deka si kikser zaso gi ipluka niv a posle rece deka i niv gi sakas bravo mnogu si intelegenten no coment za ova FORZA MILAN PER SEMPRE

11:50 попл.  
Blogger Ико said...

Сега би сакал да ги избришам последниве 2 коментари ама нема за да ве смирам малку:

goki, требаше да разбереш дека Бето се зафркава и прекини со вулгарности. Стварно е без врска кога се пцуе и се вреѓа за глупости. И те молам прекини да пишуваш исти коментари и да очекуваш одговор - без врска е: во секој коментар пишуваш дека јуве мести и дека се наркомани и ништо повеќе...доволно е еднаш да напишеш за сите да го знаеме твоето мислење.

Бето, убаво што не се распцу и ти. Мораш да го разбереш гоки и неговата омраза кон Ливерпул, и јас би се нервирал доколку Јуве добиеја такво плескање во финалето минатата година :))

И за крај, не сум бил во никакви хомосексуални односи со Бето :))))))))) Да се знае :)))) Единствено што не поврзува е трагедијата на Хејсел во Белгија во финалето меѓу Јуве и Ливерпул.

9:35 претпл.  
Anonymous Анонимен said...

za utre Fabregas i Ebue od ekipata za Arsenal se neizvesniza nastap , mislam deka ako ovie dvajca ne igraat sosema se relani sansite juve da odi ponataka.

a milan se najgolemi gzlazi , pa toj inzagi pogolem gzlak od nego ne postoi da spie topkata ke udri vo nego i ke vleze vo gol.

11:27 попл.  
Anonymous Анонимен said...

ne sum go posetil blogov podolgo vreme ali gleam deka ovoj beto ne prekina da vregja i tebe izglea te zabole jugerot poso izglea gi davas komentarive koa si tapa pijan ako ubavo neka ti izgori jugerot ke ti bide bolje ke svatis kako se odnesuvas i sto jades burek so gomna nonstop selektor jas zborev so tebe i on pocna so navredi zatoa reci mu neka se smiri malce poso gleam mnogu popale e po tebe mnogu cudno o vika deka e za milan i za liverpul isto izglea mu bese milo so milan izgubi od liverpul puknal od sreka a tuka mafta deka e za milan da be ea site stanavte za niv pposo se najbolje a liverpul ne se ni za sporeduvanje sea pa kaoi maline deca koj ke tepa za toj sum takov mu e pametot na beto na dete od 3 godini a za merne zbori iko reci mu da prekine ja ne mu se obrativ prv on se umesa dodeka ti i ja razgovaravme neka si glea rabotata i ti iko ne se dava ne mu dopustaj da te svrti sea e mnogu zapalen homic kojznae kakvi fantazii ima sea za inzaghi som go pofali tolku tolku sakav da kazam selektor pozdrav do tebe samo taka produzi juve moze se voi kriza ali si imaast zagarantirano edna titula taka da uzivaj nie milanezite ke se potrudime da bideme evropski sampioni iako vise sme najbolje:)forza milan campione

9:15 попл.  
Anonymous Анонимен said...

Деца,многу ми е мило што го објавивте мојот текст во вашиот.Инаку јас сум човекот што ја напиша статијата "Топот ја нападна Дамата" и ги пишувам спортските вести на порталот www.digimak.net
Инаку сум од Струмица и голем фан на Јуве,Партизан и Беласица хахахахахах
Имам и свој блог а тоа е
http://planetfootball.blog.com.mk
во скоро време направив и интервју со македонскиот репрезентативец Горан Попов,а сега правам напори и со Пандев.Од постарите генерации сум и навивам за Јуве од 1985 година кога на Хејсел станаа шампиони на Европа.Слабо се разбирам од блогови и не знам како да те ставам блог пријател,мислам дека мојот блог можеш да го ставиш како пријателски блог.На мојот емаил напиши ми како да ставам блог пријатели пошто нешто зафркнав и не можам да ставам сега. pinkduke2000@yahoo.com
Само ве молам не пцуејте се меѓу себе за џабе.Во фудбалот треба да се ужива а не да се расправате.Продолжете да читате www.digimak.net и да пишувате коментари.
Моите спортски и други вести таму се запишани под иницијалите И.С или И.С.К.

8:28 претпл.  

Објави коментар

<< Home