Победа, но не е доволно...

Јувентус победи на гостувањето во Рома во реванш-четвртфиналето од Купот на Италија но сепак, Рома е тимот кој оди понатаму поради гол повеќе постигнат на гости. Капело на терен исфрли добар состав, на одмарање беа Емерсон, Каморанези, Замброта и Трезеге. Во нападот стартери беа Залајета и Ибрахимовиќ. Рома прва дојде во водство преку Тоти но неговиот гол беше поништен поради офсајд. Малку подоцна, црвени картони добија Ибрахимовиќ и Дакур поради меѓусебен конфликт. Беше направен фаул врз Тоти и додека тој беше на земја Ибра ја шутна топката во него, по што Дакур го турна Швеѓанецот за на крајот двајцата да бидат исклучени што беше престрога одлука на судијата. Јувентус поведе веднаш по стартот на второто полувреме од пенал откако Перота играше со рака во шеснаесетникот. Муту прецизно го изведе пеналот што значеше дека на Јуве му е потребен уште еден гол за да оди понатаму. Во обидите да се постигне голот, во игра влегоа и Дел Пиеро и Емерсон, додека Замброта влезе во игра по повредата на Зебина. Најзрелите шанси за Јуве ги имаа Замброта и Виеира кој ја погоди пречката. Честитки за пласманот понатаму на Рома, за нас, останува да се концентрираме на задржување на предноста во Серија А како и на осмина-финалето од Лигата на шампионите против Вердер Бремен. Forza Juve!

4 Comments:

Anonymous Анонимен said...

Ne smetas deka Verder e mnogu nepredvidlev protivnik,jas taa ekipa ne mozam da ja definiram,znaat da go ubijat protivnikot,no znaat kako i lani da primat kup golovi .Izgleda kako ke im se pogodi

11:25 претпл.  
Anonymous Анонимен said...

Kako i da e, znaes deka utakmicata ke bide polna so golovi, ke zavrsi 5:3 ili 6:2 ili nesto taka so 5+ golovi

1:08 попл.  
Anonymous Анонимен said...

Nemie jasno shto ce pishesh na ovaa smrdena pobeda protiv udineze(so offsajd gol i nedosuden penal za gostite)? P.S. Poshto vidov i deka navijash za barsa,te pozdravi F.Tores?

1:04 претпл.  
Blogger Ико said...

Прочитај погоре ако не ти е јасно што ќе пишам...веќе напишав...

7:41 претпл.  

Објави коментар

<< Home